Sivut

maanantai 12. toukokuuta 2014

Schönbrunn & Tiergarten!Viime tiistaina oli jälleen aivan ihana sää täällä Itävallassa ja koska meillä oli vapaapäivä niin päätettiin käydä tsekkaamassa Schönbrunnin palatsi ja sen valtavassa puutarhassa sijaitseva maailman vanhin eläintarha Tiergarten. Voisin sanoa jokaiselle joka Wieniin matkustaa niin Schönbrunn on kyllä must see! Palatsi itsessään on tosi mahtava ja siellä saa tehtyä 40 huoneen kierroksen sekä mukaansa saa veloituksetta kuuntelulaitteen jolla saa tietoa huoneista ja historiasta. Ja jos ei halua näyttelystä maksaa niin palatsin jättimäinen puutarha on ilmainen. Mä niin rakastuin tohon puutarhaan ja ai että miten toivoisinkaan että Helsingissäkin olis jotain tollasta! Olisin voinut koko päivän vaan viettää siellä auringosta nauttien ja paikka on ilmeisesti myös paikallisten suosiossa niin paljon lenkkeilijöitä siellä näkyi.

 Käytiin samalla reissulla tosiaan myös siellä puutarhassa sijaitsevassa Schönbrunn Tiergartenissa, joka on maailman vanhin eläintarha. Hintaa eläintarhalla oli aikuiselta 16e eikä se musta tosiaan ollut mikään paha hinta koska kyseessä oli aika iso paikka ja eläimiä oikeesti näki paljon. Olin ihan innoissani koska musta tuntuu että aina kun käyn korkeasaaressa en edes nää puoliakaan niistä elämisitä siellä :'D Tuonne eläintarhaan on tän kuun lopussa tulossa myös jääkarhuja ja yksi niistä ilmeisesti tulee Ähtäristä. Katotaan jos ens kuussa menisin vielä uudestaan käymään tuolla ;D Eläintarhan kovin vetonaula taitaa olla viime elokuussa syntynyt pieni panda Fu-Bao, ja olihan se aika suloinen! Samoin kun vuoden ikäinen pieni norsupoikanen Iqhwa! <3
Pitänee vielä mainita eläintarhan tropiikkitalosta joka oli ihan omaa luokaansa. Oli aika kuumottavaa mulle kävellä siellä kun kaikenmaailman linnut ja liskot siellä vapaina vilisti. Ja sen lisäksi siellä oli sellanen tunneli jonka läpi sai kävellä ja siellä lenteli jotain lepakoita. Hyi! Ja sain melkein sydärin kun tajusin että siellä talon katossa oli ihan jäätävän iso lepakko! Vaikka tiesi että se päiväsaikaa nukkuu niin olin mä silti aika kauhuissani xD Mutta joo nyt vähän kuvaspämmiä vielä kaikista ihanista elukoista :)

Sinne ne ihmiset kävelee tietämättöminä siellä lentelevistä lepakoista!
Kattokaa nyt kuinka iso se on!!!
Fu-Bao ei ollu kuvaustuulella :D

3 kommenttia:

 1. Ihanat vaatteet!! Tai toi kukkahamonen :P Haha hyvä toi panda ku se chillailee noitten rehujen takana :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii thänks, mäki tykkään ;) Joo hänellä oli lounas-hetki meneillään <3 :D

   Poista
 2. reilu kuukausi viel…ja meijän beebe tulee kotiin <3<3<3<3<3<3

  VastaaPoista