Sivut

perjantai 28. helmikuuta 2014

Wachau Valley

Heti ensimmäisellä viikolla, viime perjantaina, tehtiin vaihtareiden kanssa päiväretki Wachau Valleyssa. Wachau Valley on 40km pitkä laakso Tonavan varrella joka ylettyy Kremsistä Melkiin. Wachau valley on muuten loistavaa viininviljely-aluetta Tonavan ja sen melko lämpimän ilmaston takia, ja se tosiaan näkyi. Viiniviljely-aluita oli silmänkantamattomiin. Me siis huristelimme bussilla läpi laakson ja teimme pari pysähdystä.
 


Ensimmäinen pysähdys oli pienessä kaupungissa Dürnsteinissa. Kävelimme läpi kaupungin ja kuuntelimme kun tuutorimme kertoi vähän kaupungin historiasta sekä tarinoista ja legendoista koskien Dürnsteinia. Kaupungissa mm. pidettiin vankina Englannin kuningas Rikhard I Leijonamieltä.
Seuraava pysähdyspaikka oli Melkissä. Pidimme pienen lounastauon nauttien auringonpaisteesta ja eväspussin antimista nurmikolla istuskellen. Tämän jälkeen meillä oli opatettu kierros Melk Abbeyssa. Melk Abbey on mielettömän kaunis luostarikirkko jossa toimii koulu ja siellä järjestetään myös konsertteja silloin tällöin. Opas kertoi meille historiaa ja pääsimme näkemään pienen näyttelyn sekä kirjaston jossa oli monta sataa vuotta vanhoja kirjoja joita siellä olevat opiskelijat käyttävät opiskeluissaan. 

 


Viimeinen pysähdyspaikkamme on tänne Kremsiinkin näkyvä Göttweig Abbey. Tuo huikea rakennus sijaitsee suuren kukkulan päällä ja se tosiaan näkyy aivan loistavasti myös tänne kaupunkiin. Viimeisellä pysähdyksellä tosin vain nautimme kauniista maisemista muutaman minuutin ja sitten lähdimme kotia kohti. 

Huomenna mulla on aamulla jälleen yksi tunti ja illalla ajattelin suunnata Wieniin Erasmuksen Opening Partyihin ;) Mutta nyt alan viettämään mun perjantai-iltaani rennosti jonkun hyvän leffan parissa. Hyvää viikonloppua kaikille! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti