Sivut

sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Sushi Sunnuntai

Mulla on jo monta päivää ollut himo sushiin joten tänään vihdoin päätin sellasia väsätä. Mä en oo kun kerran aikasemmin itse kyseisiä Japanilaisia herkkuja tehnyt (viimeksi sillon kun meillä oli kavereiden kanssa sushi-iltamat) ja ajattelin nyt tänne kertoa sushin valmistus ohjeet.

Tarvikkeet:
  • Sushiriisiä 
  • Riisiviinietikkaa
  • Merilevämattoja
  • Kurkkua
  • Kylmäsavukirjolohta
  • Bambumatto
  • Soija
  • Wasabi

Alkuun sushiriisin valmistaminen:

1. Huuhtele riisi juoksevan kylmän veden alla
2. Anna riisin seistä kylmässä vedessä kannen alla n. 15 min
3. Kiehauta riisi ja laita levyn lämpö pienelle ja anna riisin kiehua 10 min
4. Ota riisi liedeltä ja anna hautua vielä n. 10 min
5. Laita riisi jäähtymään astiaan ja lisää sushietikkaa
6. Anna jäähtyä huoneen lämpöiseksi


Samalla kun riisi jäähtyy leikkaa valmiiksi sushin täytteet. Itse käytin kurkkua ja kylmäsavu kirjolohta.
 Kun riisi on jäähtynyt asettele se täytteiden kanssa merilevämatolle ja kääri bambumaton avulla rullaksi. Tämän jälkeen leikkaa rulla terävällä puukolla paloiksi. Ja eikun nauttimaan kera soijan ja wasabin :)


Ei niistä edelleenkään mitään kauneimpia yksilöitä tullut mutta eikös se maku tärkein oo? :p

4 kommenttia:

  1. Hei mäki tehtii eilen sushii!! Nam!

    VastaaPoista
  2. Vastaukset
    1. Hei jee vähänkö ollaan samiksii!!!!

      Poista
    2. Eikä se kirjottaminen nyt niin tärkee juttu oo, pääasia et jengi ymmärtää mitä yrittää sanoa ;D

      Poista