Sivut

lauantai 3. elokuuta 2013

Kesäloma reissu Kyprokselle

Nyt vihdoin vähän postausta Kyproksen matkasta.
Lähdettiin siis reissuun mun ihanaisen ystävän Sofian kanssa. Oltiin jo muutama kuukausi puhuttu että kesällä lähdetään jonnekki etelään silleen että otetaan vaan joku äkkilähtö. No me sitten käytiin eräs keskiviikko varaamassa Finnmatkoilta matka Ayia Napaan ja lähtö oli seuraavana perjantaina. Ayia Napaan päädytiin sen takia koska oltiin kuultu että se olis ihan sairas biletys paikka (joka se kyllä olikin!) ja oltiin valmiita jopa maksamaan siitä vähän enemmän jotta sinne päästäisiin.

Lähtö oli perjantaina 12.7. ja matkassa oltiin viikko. Meistä kumpikaan en oikeestaan ollut ehtiny ottamaan mitään tietoa koko kohteesta, ei Ayai Napasta tai edes koko Kyproksesta. Lähdettiin siis matkaan aika tietämättöminä mistään. Sinne päästyämme mietittiin jopa sitä että puhutaankos täällä nyt kreikkaa vai turkkia :DD

Matkalukemista :p
Lentokoneessa vähän kuohuvaa ;)

Larnacan lentokentälle saavuttiin joskus puolen yön aikaan ja sieltä oli vielä vähän alle tunnin bussimatka meidän kohteeseen. Majoituttiin Cleio huoneistohotelliin, josta oli keskustaan n 500m ja rantaan 800m. Meidän kanssa hotellissa asui muitakin suomalaisia sekä norjalaisia ja ruotsalaisia.
Meidän loma kului suurimmaksi osaksi niin että oltiin yö aikaan liikenteessä ja rannallakin oltiin vaan yhtenä päivänä joten auringon otto jäi vähän vähemmälle. Näin jälkeen päin ajateltuna olis ollu tosi kiva jos olis ollu sellanen hotelli jossa olis ollut allas-alue niin olis ehkä tullut enemmän auringossa makoiltua. Tuolla oli kyllä niin kuumakin että kun ihan vaan lähikaupassakin kävi niin tuli hikoiltua ihan kivasti. Yöllä oli paljon sopivampi lämpötila olla liikenteessä, lämmin mutta ei liian kuuma.

 


 

Ayia Napa oli täynnä kaikkia turistirysä kauppoja mitä nyt aina tuolla etelässä rantaloma kohteissa. Kyllä mä sieltä parit Jack Daniels paidat ostin sekä mini-vesipiipun ;) Ayia Napan "keskukset" koostui rantakadusta jossa just noita krääsä kauppoja ja ravintoloita sekä pieni huvipuisto Lunapark, jossa me käytiin kerran kävelemässä mutta ei me mihinkään laitteisiin sitten lopulta menty. Tuo huvipuisto näkyi myös meijän huoneen parvekkeelta. Toinen ns keskus oli The Square jossa oli kaikki baarit. Ja niitä baareja oli PALJON. Eli oli kyllä valinnan varaa :p


 
Ihan tosi nami banaanimojito viimeisenä iltana

 

Viimeisenä päivänä käytiin Larnacassa, joka on isompi kaupunki noin tunnin bussimatkan päässä. Ajateltiin että käydään vähän shoppailemassa ja löysinkin sieltä jotain ostettavaa vaikka aluksi tuntui ettei oikein mitään löytyisi. Siellä oli vielä alennusmyynnit niin loppujen lopuksi sain ihan  kivasti tuhlattua rahaa Terranovaan ja Bershkaan.

Bussimatkalla Larnacaan
 
Käytiin myös viilentymässä Starbucksissa

Ruokapuolesta sen verran että käytiin ton matkan aikan syömässä niin ketjuravintoloissa kuten mäkissä & Pizza Hutissa, mutta myös haluttiin kokeilla jotain perinteistä Kyproslaista ruokaa. Yks ilta päädyttiin rantakadulla sijaitsevaan Tony's Tavern ravintolaan joka oli aivan ihana. Tosi tunnelmallinen, ja vaikka se oli ihan siinä vilkkaan kadun vieressä se oli kuitenkin tosi piilossa puiden alla. Ja siellä oli ravintolan omistaja Tony heti toivottamassa meitä tervetulleeksi. Oli aika hupaisaa kun ensin tuo vanha herra tuli meidän pöytään ja antoi Sofialle korvan taakse jonkun kasvin ja hetken kuluttua se tuli tuomaan mulle lehdistä tehdyn seppeleen päähän :D
 


Grillattua tuoretta mustekalaa!

Halloum juustoa <3

Pakkohan meijän oli myös paikallista Mezeä kokeiltava, tosin me tehtiin vähän tyhmästi että mentiin vasta vikana iltana ja silleen että meillä ei ollut niin paljon aikaa koska piti lentokentälle lähteä. Jos joskus syötte jossain Kreikassa tai Kyproksella mezeä niin oikeesti varatkaa aikaa, koska sitä ruokaa oli ihan jumalattomasti. Otettiin sellanen 16 pienen annoksen kokonaisuus (joka ilmeisesti on aika sellanen perus) koska se tarjoilija sitä meille suositteli ja loppua kohden oltiin vähän kauhuissamme kun sitä ruokaa vaan tuli koko ajan lisää. Ja vaikka olin jo niin täynnä halusin kaikkea vähän edes maistaa eli kauheessa ähkyssä sieltä sitten poistuttiin :'D
  

Perjantai-iltana lähdettiinkin sitten takasin kohti Suomea ja perillä suomessa oltiin aamuyöstä joskus neljän aikaan. Oli aika shokki tulla tänne kylmään sieltä lämmöstä.Meidän biletyksistä ajattelinkin kirjottaa erikseen oman postauksen :)

2 kommenttia:

  1. mä ehinki jo hätääntyä että missä bailaukset :D:D Mut oi etttä noi ruuat ;___; tuli iksu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha äläs turhaan siellä hätäile :p Piti vähän yrittää jaotella jotenki fiksusti ettei tuu liian pitkää postausta. No joo mäki kaipaisin jo vähän takasin tonne nautiskelemaan!

      Poista