Sivut

maanantai 20. lokakuuta 2014

Lontoo fiilistelyjä ja vinkkejä

 Pakollinen puhelinkoppi-kuva :p


Nyt vähän fiilistelyä viime viikkoisesta Lontoon reissusta. Kuvia tuli napattua tosi vähän mutta teen teille pienoisen videon reissusta kun pääsen vaan siskon koneelle sellaisen taiteilemaan. Mutta nyt Lontoo fiiliksiin. Meidän neljän päivän reissu meni tosi äkkiä ja olisin mielelläni halunnut jäädä tuonne yhteen mun Euroopan suosikki kaupunkiin vielä muutamaks päiväksi. Koska koko porukka oli jo ennenkin käynyt pariin otteeseen tuolla Euroopan metropolissa niin me ihan suosiolla jätettiin kaikki perus nähtävyydet väliin. Ainut kunnon nähtävyys missä käytiin oli Abbey Road studiot koska mä halusin ne nähdä, mutta muuten aika hyvin keskityttiin pyörimään kaupoissa. Kivasti sainkin tuhlattua rahaa mm. Primarkissa, New Lookissa ja Forever 21:ssa. Sääkin oli aika hyvin meidän puolella koska vaan viimeisenä päivänä satoi kunnolla ja muuten onnistuttiin aina pienien sadekuurojen aikana olemaan jossain sisätiloissa :DJa sunnuntainen Ed Sheeranin keikka 02:ssa oli ah niin ihana. Taas yksi todiste siitä että ei aina tarvita mitään showta vaan mies ja kitara lavalla riittää varsin hyvin. Tulee ihan kylmiä väreitä kun tuota keikkaa mietin. Keikalla kuultiin kaikkia ihania herkkiä biisejä ja vaikka muutamaa biisiä jäinkin vielä kaipailemaan niin kaiken kaikkiaan koko setti oli tosi mieluisa. Ed Sheeran on ilmeisesti ensi vuoden alussa tulossa myös Tallinnaan ja hyvin vakavasti harkitsen myös sinne lähteväni.


 Ajattelin että voisin vielä pari vinkkiä antaa jos joku on lähiaikoina Lontooseen matkaamassa :)

Wesfield London. Oxford Streetiltä tietysti löytyy kauppoja vaikka millä mitalla mutta vaikkapa sateisella säällä on mukava shoppailla kauppakeskuksessa josta löytyy saman katon alta yli 300 kauppaa. Ostarista löytyy vähän hienompia liikkeitä (Burberry, Calvin Klein, Michael Kors yms.) mutta myös niitä edullisia ketjukauppoja, kuten esimerkiksi New Look, Bershka, Topshop & Hollister. Kauppakeskus on auki lähes joka päivä kymmeneen asti ja sinne pääsee kätevästi metrolla.

 Hamleys lelukauppa. Maailman suurin ja vanhin lelukauppa, joka sijaitsee Regent Streetilla. Liike on viisi kerroksinen ja jokaisella kerroksella on oma teemansa. Täältä löytyy pehmoleluja, Disney leluja, Barbeja, pelejä, kilpa-autoja ja vaikka mitä. Jokaisessa kerroksessa oli työntekijä joka jotain tuotetta esitteli ja jutteli lapsille ja tuolla ollessa sanoinkin että toi olis ihan mahtava työpaikka :D Mä jäin muuten vähän haikailemaan yhden aivan ihanan ison ja pehmeän nallen perään... ehkä mun on vielä joskus palattava se itselleni hakemaan :D


Brittiläinen pubi-aamiainen
 
Camden Town. Täältä löytyy kunnon markkinameininkiä! Kojuja joissa myydään kaikenlaista markkinakrääsää on ihan tajuton määrä samoin kuin myös kaikkia ihania ruokakojuja. Oon ymmärtänyt että tuo alue on tosi suuressa nuorten suosiossa ja sieltä siellä on aika railakastakin meininkiä. Markkinat ovat auki päivittäin klo 10-18. Itselleni markkinoilta tarttui mukaan puhelinkuoret, sähkö-shisha, yks huppari sekä pipo.Phantom of The Opera -musikaali. Mä rakastan musikaaleja ja koska Lontoossahan tunnetusti esitetään kaikki huippumusikaalit niin pakkohan mun oli jotain päästä katsomaan. Sain ylipuhuttua pikkusiskon katsomaan mun kanssa tän legendaarisen musikaalin jota on Her Majesty's - teatterissa esitetty jo vuodesta 1986. Tää on kyllä sellanen klassikko jota voin suositella. Mieletön musiikki ja aivan mahtavat lavasteet. Me käytiin hakemassa meidän liput esityspäivänä Leicester Squarelle sijaitsevasta lippupisteeltä ja saatiin liput n. 30 eurolla. Meidän paikat tosin oli parvekkeella aivan viimeisellä rivillä ja näkymä ei ehkä kaikkein parhaimmat mutta kokemus sekin :D   Jamie Oliver - Fifteen ravintola. Ehkä hieman keskitasoa hintavampi rafla, mutta varsin maittavaa ruokaa. Ravintola itsessään oli melko pieni mutta tosi tunnelmallinen. Me varattiin ennakkoon meille pöytä, mikä oli hyvä valinta koska ravintola täyttyi aika hyvää vauhtia kun siellä istuskeltiin. Itse maistoin ensimmäistä kertaa elämässäni kania ja se oli oikeestaan ihan hyvää. 

Videota tosiaan tulossa jossain vaiheessa ja ostoksiakin voisin kuvailla kun vaan kamerani käyn porukoilta hakemassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti