Sivut

sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Terkkuja Tukholmasta!

Hihii terkkuja Tukholmasta! Kuten viime postauksessa kerroinkin niin viikon täällä vietän ja kun koneenkin kerran mukaan raahasin niin voisin vähän kertoilla kuulumisia täältä naapurimaasta :)

Mutta sitä ennen vielä pari sanaa siitä Dancesta, jota olin torstaina katsomassa livenä. Oli ihan mielettömän siistiä ja hauskaa ja voisin niin mennä uudestaankin. Paikanpäällä oli sellanen fiilis, mikä ei todellakaan kotisohvalle samalla tavalla välity. Kaikki tanssijat oli ihania, Axel Smith kaikkine läppineen aivan ihanan hurmaava ja tuomarit tosi sulosia. Oon joskus ennenkin ollut live lähetyksissä ja se on ihan mahtavaa mitä kaikkea hauskaa läppää siellä heitetäänkään ennen suoraa lähetystä ja mainoskatkojen aikana. Suosittelen kaikille!

Mutta tosiaan eilen saavuin siskon kanssa tänne Tukholmaan. Lähdettiin jo aamu lennolla, eli mun piti olla klo 8 lentokentällä. Koska oon niin aikaansaamaton niin mun pakkaaminen jäi edelliseen iltaan/yöhön, joten ehdin nukkua huikeet 4 tuntia sinä yönä :'D


Aamupala lentokentällä; kylmäsavulohi ruisleipä ja munkkipossu!

Eilenhän tosiaan oli pyhäpäivä mutta se ei täällä juurikaan näkynyt. Tietysti jotkut pienet putiikit oli kiinni, mutta suurimmaksi osaksi kaupat oli auki ihan normaalisti. Pyörittiin siis keskustassa, käytiin kaupoissa ja syömässä Pizza Hutissa! Vähän harmittaa että mulla ei oikeesti oo nyt rahaa (laskeskelin tossa että mulla on käyttää joku 25e/pv) koska täällä olis vaikka mitä ihania vaatteita!!! Huomaa että on pikkujoulu aika saapumassa kun hirveesti kaikkea ihanaa glitter, kulta ja hopee kuosii.  No mutta ei auta, pitää kai tulla jossain vaiheessa uudestaan :DIllalla päätettiin vielä lähteä leffaan ja aateltiin että halutaan nähdä joku perus komedia, ettei tarvii liikaa miettiä joten valittiin möhippan (Bachelorette). Se mikä täällä leffateattereissa on jännää (mietin sitä jo viime vuonna kun oltiin myös täällä katsomassa leffaa) että kun ennen leffan alkua sinne salin eteen tulee aina työntekijä juttelemaan ja heittämään jotain läppää... Kai nää ruotsalaiset ajattelee että se on jotenkin ystävällistä, mutta oon kai vaan niin suomalainen että siinä tulee väkisinkin sellanen ajatus että eikös tänne sitä leffaa tultu kattomaan :'D Eli suoraan asiaan vaan kiitos!Tänään sitten oltiin valppaina heti aamusta ja lähdettiin jo ennen kun kaupat oli edes auenneet niin köpöttelemään sunnuntai aamuiseen Tukholmaan. Käytiin Södermalmilla, joka ilmeisesti on nykyään joku "trendialue". Siellä oli aika paljon samoja kauppoja kun keskustassa sekä mukavan näkösiä kuppiloita.
Haha Mikko Mallikas, joka oli pienenpänä ihan mun lemppari täyttää näköjään 40 vuotta <3
Käytiin myös kävelemässä Vanhassa Kaupungissa ja päätettiin mennä tsekkaamaan kuninkaanlinna. Siellä vierähtikin mukavasti pari tuntia, ja siis tsiisus että oli hienoja huoneita. Harmittaa vähän kun siellä ei saanut ottaa ollenkaan kuvia koska siis esim ne kattomaalaukset oli ihan uskomattomia, samoin kun myös nykyisen kuninkaan isoisän (en muista nimeä kun ne kaikki on jotain Gustaf Adolfeja tai Carleja yms.) asuntoon kuuluva aika pähee kultanen peilihuone :'D Siellä oli myös vaihtuvana näyttelynä tän syksyn prinsessa Estellen pienimuotonen näyttely. Käytiin iltapäivällä syömässä Bamboo Cityssä, joka oli aasialainen buffee ravintola. Oli hyvää ruokaa ja olin ihan ähkyssä kun sieltä lähdettiin. 
 
Huomenna olis luvassa Jennifer Lopezin keikka Globenissa, ja tiistai aamuna koulukaverit jo saapuilee tänne eli tuskinpa ehdin mitään postauksia kirjottelemaan ennen kun kotio meen. Meillä on nimittäin tiedossa kaikenlaista ohjelmaa; hotelli- ja matkatoimisto vierailuja sekä Skanssenissa käyntiä :)


Trevliga veckor för alla! ;D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti