Sivut

torstai 20. maaliskuuta 2014

Rainy day in ViennaEilen kävin ensimmäistä kertaa tutustumassa Itävallan pääkaupunkiin Wieniin päiväsaikaan ja täytyy sanoa että tykästyin todella paljon kyseiseen kaupunkiin. Paljon historiallisia ja mahtipontisia rakennuksia mutta kuitenkin myös sopivassa määrin tätä nykypäivää. Eilinen päivä sadekuuroineen oli juuri täydellinen päivä lähteä kiertelemään museoita, ja saatiinkiin aikaseksi käytyä kahdessa museossa. Ostetiin kombinaatio-lippu joka on voimassa vuoden ajan ostopäivästä. Toinen museoista joissa käytiin oli Imperial Furniture Collection, jota en itse kyllä lähtisi suosittelemaan kenellekkään. Jotenkin ei muhun oikein iskenyt suuret määrät Itävallan keisariperheen palatsien huonekaluja ja muutenkin tuntuu että koko näyttely oli aika sekava. Mutta sitten taas toinen museo-kohteista, Hofburg Wien ja Sissi-museo, oli aivan loistava. Kyseessä oli siis Keisari Franz Josephin ja Keisarinna Elisabethin (ja monen muun Itävallan kuninkaallisen) asuinpalatsi. Näyttely sisälsi myös paljon Sissille kuuluvaa irtaimistoa ja historiaa. Okei myönnetään että pukuja olisin halunnut nähdä enemmän mutta muuten oli ihan suositeltava kokemus ;D  Kuvia mulla ei valitettavasti kummastakaan näyttelystä ole koska valokuvaaminen oli kielletty :(

Museoiden jälkeen, ennen Kremsiin palaamista, käveltiin ja ihmeteltiin hetki Mariahilfer Straßella, joka on Wienin ostoskatu. Nyt tosiaan tiedän mihin joku kaunis päivä lähden vapaapäiväni (ja rahani) tuhlaamaan ;) Ja onnistuin TAAS ostamaan Deichmannista ostamaan kengät. En oo vielä kertaakaan onnistunut kävelemään tuosta kaupasta ulos ilman että mulla olisi uudet kengät kainalossa (Oon ollut täällä kuukauden ja ostanut jo kolmet uudet kengät :o) ja nyt päätinki että kyseinen kauppa menee ainakin hetkeksi pannaan!

Museoiden välissä käytiin myös vähän herkuttelemassa Cafe Centralessa. Nautiskeltiin Sacher-kakusta ja kahvista ja uskomatonta mutta täällä tuo kakku on oikeasti ihan syötävää! Mä en oo ikinä oikein välittänyt kyseisestä kakusta koska en oo voinut sietää sitä aprikoosihilloa siellä välissä mutta täällä se hillo tuskin edes maistuu, outoa :o Kahvila itsessään oli aika pramea, mutta koska paikka ilmeisesti on aika suosittu turistien keskuudessa niin se kyllä näkyi hinnoissa.

2 kommenttia: